Heidag NVMT: ‘Nog duidelijker maken wie we zijn en wat we doen’

29 sep 2020
Vorige week kwamen het bestuur van de NVMT, de Young Professionals, de regioambassadeurs en een aantal manueel therapeuten bijeen voor de jaarlijkse Heidag. Bestuurslid Marianne de Roon maakte een verslag.

Verslag Heidag 23 september 2020

De Heidag wordt gebruikt om samen met het kader te kijken of de koers, die we als NVMT varen, nog klopt of juist bijgesteld moet worden. Welke koers we moeten varen hangt ook samen met de veranderende wereld om ons heen.

De koers die we afgelopen jaren kozen, heeft een aantal pijlers:

  • De kwaliteit van de manuele therapie continu verbeteren aan de hand van wetenschappelijke ontwikkelingen.
  • Het stimuleren en verbeteren van kennis en kunde van onze manueel therapeuten.
  • Bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek, nieuwe producten en trajecten ter innovatie van ons vak.

Dit doen we al een hele tijd heel erg goed. We hebben ‘de kast goed gevuld’, maar zoals een aantal aanwezigen op de Heidag terecht constateerden, moeten we de kast opengooien. Wat we al doen, moet nog meer bekendheid krijgen in de maatschappij. Dat geldt ook voor dat wat de manueel therapeut onderscheidend maakt. En dat is niet altijd eenvoudig. Onze kernkwaliteit in een paar zinnen verwoorden bleek (opnieuw) een lastige opgave.

Toch is dat wel waar het de komende tijd over moet gaan. Het nóg duidelijker formuleren wie en wat we zijn. Waarin de manueel therapeut goed is, en waar zijn of haar grenzen liggen. En dan ook nog eens kernachtig en compact verwoord.

Tijdens levendige discussies werden deze onderwerpen besproken en heeft het bestuur veel input gekregen om hiermee aan de slag te gaan en het Jaarplan 2021 verder vorm te geven.

Door: Marianne de Roon, bestuurslid NVMT

Trefwoorden: