Doe ook mee aan de OCTOPUS-studie over knieartrose

16 jul 2019
Behandel je regelmatig patiënten met knieartrose? En werk je binnen een straal van 50 kilometer van Amsterdam of Leiden? De onderzoekers van de OCTOPUS-studie zoeken nog meer eerstelijns fysiotherapiepraktijken voor onderzoek naar een meer op maat afgestemde, subgroep-specifieke oefentherapie voor mensen met knieartrose

Het onderzoek

Als je meedoet, wordt je door loting ingedeeld in een experimentele groep (nieuwe behandeling) of een controlegroep (reguliere behandeling). Je screent nieuwe patiënten met knieklachten op geschiktheid voor het onderzoek. Als een patiënt in aanmerking komt, wordt de behandeling door de onderzoekers elke drie maanden geëvalueerd met een korte vragenlijst (in totaal 5 keer). Om mee te kunnen doen, moet je minimaal één patiënt met knieartrose per maand zien.

Tijdsinvestering deelnemende fysiotherapeuten

Je screent nieuwe patiënten eenmalig op geschiktheid voor het onderzoek en je volgt één avond een scholing. Het onderzoek loopt vanaf dit najaar tot aan de zomer 2020.

Heb je interesse of wil je meer informatie, neem dan contact op met dr. Jesper Knoop via j.knoop@vu.nl of 06-43035462.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door VU Amsterdam, in samenwerking met Reade, LUMC, UMC Amsterdam (VUmc), University of Melbourne en ReumaNederland.    

Trefwoorden: